Nationaal Register zoekt voor Pro Persona twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht

Maandag 01 Februari 2016

Eén met financieel-/bedrijfseconomische achtergrond, de ander met zorginhoudelijke achtergrond.Nationaal Register met logo

 

De Pro Persona Groep vormt een grote organisatie, die zich richt op het bieden van geestelijke gezondheidszorg en forensische zorg. De Pro Persona Groep bestaat uit: Pro Persona GGz, de Pompestichting, Indigo Gelderland BV en Pro Persona Holding. De forensische taken zijn ondergebracht bij de Pompestichting en bij Kompas, afdeling voor forensische psychiatrie.

Het werkgebied omvat de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht. Pro Persona een landelijke functie voor de zorg voor vluchtelingen en doven met psychische problemen en voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen in het Centrum voor Psychotherapie. Er zijn bij Pro Persona ruim 3000 medewerkers werkzaam.

 

De Pro Persona Groep is ingericht volgens het Raad van Toezicht model en wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. De organisatie hanteert de Zorgbrede Governance Code. Het Bestuur bestaat uit de heer R. (Ron) Akkerman (voorzitter) en mevrouw C. (Cecile) Exterkate.

 

Vacatures Raad van Toezicht
Door het eindigen van de zittingstermijnen van twee leden van de Raad van Toezicht ontstaan er in de loop van het jaar en per 1 januari 2017 twee vacatures. Pro Persona is op zoek naar kandidaten met:

 

 

Gezien de huidige samenstelling van de Raad van Toezicht wordt specifiek gezocht naar personen, die voldoen aan de hiervoor genoemde profielen en daarnaast de volgende profielkenmerken inbrengen:

  • aansluiting op de ontwikkeling naar waarden gestuurd toezicht;
  • leeftijdsindicatie eind veertig;
  • voor één kandidaat mag het de eerste toezichthoudende functie zijn;
  • sterke affiniteit met de GGZ en haar cliënten;
  • bij voorkeur ervaring hebben met innovatief ondernemerschap.

 

Procedure
Nationaal Register is in de persoon van de heer mr. Olaf Smits van Waesberghe, samen met mevrouw mr. June Nods, ingeschakeld om Pro Persona te begeleiden bij de werving en selectie van de twee leden.

 

Uw reactie
Heeft u belangstelling voor deze functie en voldoet u aan een van de gevraagde profielen, dan nodigen wij u van harte uit om vóór 19 februari 2016 te reageren. Via deze link kunt u de volledige profielschets bekijken en tevens online solliciteren met uw recente cv en pasfoto als bijlage en ontvangt u direct een ontvangstbevestiging van ons.

 

De gesprekken met de selectiecommissie zijn vooralsnog gepland in week 12 en week 13 (eind maart).


Naar het nieuwsoverzicht